Huawei інвестує $632 млн у будівництво нової штаб-квартири

1 хв читання

Huawei Technologies витратить 4 млрд юанів ($632,18 млн) на будівництво нової штаб-квартири та науково-дослідного центру для свого підрозділу цифрової енергетики Digital Power, повідомляють китайські ЗМІ, оскільки китайський телекомунікаційний гігант диверсифікує свою діяльність на тлі тиску з боку США.

Huawei Digital Power у четвер 17 лютого підписала угоду з місцевою владою південного мегаполісу Шеньчжень, де знаходиться штаб-квартира материнської компанії, про реалізацію проекту, повідомляє газета 21st Century Herald. Підписання угоди було частиною більшого заходу, проведеного Шеньчженем на честь запуску нових будівельних проектів у місті.

Компанія Huawei намагається урізноманітнити свій портфель, не обмежуючись основними видами діяльності, пов’язаними з телекомунікаціями та смартфонами, які останніми роками сильно постраждали від експортних обмежень США.

Нагадаємо, що у січні цього року Huawei Digital Power та China Resources Power Holdings Co Ltd, яка управляє вугільними електростанціями в Китаї, підписали угоду про співпрацю для розробки проектів у галузі чистої енергії, таких як платформи великих даних для сонячних батарей, систем зберігання енергії та інтелектуальних електростанцій.

Вербицька Анна

журналіст