SAIC Mobility та Momenta розпочали випробування сервісу роботаксі в Шанхаї

1 хв читання

SAIC Mobility, підрозділ провідного китайського автовиробника SAIC Motor і компанія Momenta, що спеціалізується на автономному керуванні, почали проводити пробні поїздки на автономних роботаксі для населення в одному з районів Шанхаю.

Дві компанії тестують 20 автомобілів-роботаксі у шанхайському районі Цзядін, щоб оцінити їх придатність для комерційного використання. Наступного року випробування поширяться на друге китайське місто, повідомила компанія Momenta, чию технологію використовує SAIC Mobility. Пекінська компанія Momenta заявила, що у рамках випробувань обидві компанії вивчають можливості застосування повністю автономної технології так званого “Рівня 4” водіння в умовах міських поїздок.

Клієнти можуть викликати роботаксі через програму SAIC Mobility одним натисканням кнопки. Обидві компанії планують у наступному році збільшити випробувальний парк у Цзядингу та розширити пробні поїздки до сусіднього китайського міста Сучжоу, додавши ще 20 автомобілів.

Минулого місяця китайська технологічна група Baidu Inc і стартап Pony.ai, що займається розробкою систем автономного водіння також отримали дозвіл на запуск платних послуг роботаксі у Пекіні.