Китайський віце-прем’єр закликає до стабілізації цін на ринку нерухомості

1 хв читання

Китайський віце-прем’єр Китаю закликав до стабілізації цін на житло та збереження обмежень на спекуляції, оскільки уповільнення ринку нерухомості продовжує завдавати збитків економіці.

Віце-прем’єр Лю Хе, вищий чиновник Китаю з економічної політики, пообіцяв дотримуватися обмежень на ринку житла під гаслом “оселі потрібні для життя, а не для спекуляцій”, повідомляє китайське видання People’s Daily.

Чиновники повинні “зосередитися на стабілізації цін на землю, цін на будинки та стабілізувати очікування”, щоб “вирішити житлові проблеми домогосподарств та сприяти здоровому розвитку компаній з нерухомості”, зазначив Лю Хе.

Обмеження Пекіна на фінансування сектору нерухомості стали основною причиною уповільнення темпів зростання економіки, внаслідок чого продаж житла, ціни на житло та нове будівництво в останні місяці знизилися.

Чиновники кажуть, що надлишок пропозиції житла становить загрозу економічній стабільності і хочуть, щоб інвестиції прямували у пріоритетні галузі, такі як високотехнологічне виробництво, а не будівництво нових квартир.