Пекін проектує 271,8 км олімпійських та паралімпійських дорожніх смуг

1 хв читання
фото: Beijing Municipal Commission of Transport

Муніципальна транспортна комісія Пекіна повідомила, що дорожні смуги руху загальною довжиною 271,8 км були вже спроектовані у зонах змагань Пекіна та Яньцина для використання учасниками Олімпійських та Паралімпійських зимових ігор 2022 року.

Смуги руху охоплюють основні дороги та швидкісні магістралі, що з’єднують аеропорти та олімпійські об’єкти. Дорожні знаки будуть встановлені вже до кінця цього року. Як зазначив Лі Гунке, співробітник Муніципальної транспортної комісії Пекіна, спеціальні смуги не будуть введені в експлуатацію доти, доки не буде випущено повідомлення про організацію дорожнього руху перед відкриттям Олімпійських ігор 2022.  “Дорога від зони змагання Пекіна до Яньцина займає близько 50 хвилин, а від Яньцина до Чжанцзякоу – ще двох змагальних зон Пекіна-2022 – близько півтори години”, – додав він.

Вже підготовлено понад 340 співробітників, які у разі сильного снігопаду або іншої екстремальної погоди під час Олімпійських ігор у Пекіні, будуть готові до прибирання льоду та снігу на дорогах навколо олімпійських об’єктів та швидкісних шосе, що з’єднують зони змагань.